Sorghum salat

4 Personer som tilbehør

Ingredienser

3 dl. hel Sorghum


6 dl. Vand


1/2 tsk. Salt


2 spsk. Olivenolie


1 lille bk. Blåbær


1 stk. Granatæble


1/2 stk. Pomelo


Salt


Peber


1 stk. Bette Kristian


Sorghum frøene skylles omhyggeligt, hældes i en gryde med vand og salt tilsættes.
Frøene koges op og simre ved svagere varme i ca. 40 min. til de er møre.
Blåbær skylles.
Granatæblet deles og kernerne pilles ud.
Pomelo deles og hinderne fjernes fra frugtkødet.
Sorghumfrøene hældes op i en sigte, så overskydende vand sigtes fra.
Derefter afkøles frøene inden de blandes med olie, frugt og bær.
Salaten smages til med salt, peber og citron og anrettes med skiver af Bette Kristian ovenpå.

(Man kan blande alverdens grøntsager i salaten og også servere den varm, dog vil de her anvendte frugter og bær blive sjappede hvis de vendes op med varm sorghum.)

Her serveres salaten til Tandoori Kylling sammen med Mynte dressing. Desuden bruges en rest i Buddha Bowl dagen efter for at undgå madspild.