Kartoffel-deller med salatost

Ingredienser

500 g. kogte el. Bagte kolde kartofler


3 stk. Skalotteløg (små alm. Løg kan evt. Bruges)


150 g. Salatost


100 g. Yoghurt naturel


3 stk. æg


1 dl. Panko rasp ( alm. rasp kan også anvendes, men har mindre tekstur)


2 tsk. Urtesalt


10 kværn peber


1 spsk. Grov sennep


smør fra Øllingegaard til stegning

Løgene pilles og hakkes fint.
Kartoflerne moses i en stor skål og blandes med løg, hytteost, æg, urtesalt, peber og grov sennep.
Til sidst blandes panko raspen.
Smør smeltes på en middelvarm pande og kartoffelmassen formes og sættes på panden med skeer. Steger ca. 5 min. På hver side til de er gennemvarm og gyldne.

Serveres alene som alternativ til frikadeller eller som tilbehør, også fine i madpakken.