Ymerkage med tørret frugt
10 personer
Ingredienser
125 g. Smeltet smør
250 g. Rørsukker
100 g. Brun farin
5 dl Ymer
400 g. Hvedemel
2 tsk. Natron
50 g. Tørrede tranebær
50 g. Tørrede abrikoser, hakkede
50 g. Tørrede dadler, hakkede
1 Økologisk citron, fintrevet skal heraf.
GLASUR:
2 spsk. Ahornsirup
2 spsk. Smør
2-3 spsk. Fløde
2 spsk. Brun farin
150 g. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
Kage:
Tranebær, abrikoser og dadler hakkes.
Sukker og ymer blandes og smeltes smør røres i.
Riv citronskal i dejen.
Sigt hvedemel og natron i og rør dejen godt sammen med den tørrede frugt.
Dejen kommes i en bradepande, der er beklædt med bagepapir bages ved 175 grader i ca. 45 min. Uden varmluft.
Glasur:
Smelt smør og bland, fløde, ahornsirup, brun farin og vanille i.
Flormelis sigtes i massen og denne røres grundigt sammen.
Fordeles over den afkølede kage.
Kagen kan serveres som den er, eller med creme fraiche eller Flødeskum til.