Ymerkage med tørret frugt

10 personer

Ingredienser

125 g. Smeltet smør


250 g. Rørsukker


100 g. Brun farin


5 dl Ymer


400 g. Hvedemel


2 tsk. Natron


50 g. Tørrede tranebær


50 g. Tørrede abrikoser, hakkede


50 g. Tørrede dadler, hakkede


1 Økologisk citron, fintrevet skal heraf.

 


GLASUR:


2 spsk. Ahornsirup


2 spsk. Smør


2-3 spsk. Fløde


2 spsk. Brun farin


150 g. Flormelis


1 tsk. Vaniljesukker

Kage:

Tranebær, abrikoser og dadler hakkes.

Sukker og ymer blandes og smeltes smør røres i.

Riv citronskal i dejen.

Sigt hvedemel og natron i og rør dejen godt sammen med den tørrede frugt.

Dejen kommes i en bradepande, der er beklædt med bagepapir bages ved 175 grader i ca. 45 min. Uden varmluft.

 

Glasur:

Smelt smør og bland, fløde, ahornsirup, brun farin og vanille i.

Flormelis sigtes i massen og denne røres grundigt sammen.

Fordeles over den afkølede kage.

Kagen kan serveres som den er, eller med creme fraiche eller Flødeskum til.