Tandoori kylling
4 Personer
Ingredienser
1 hel kylling
2 dl. Yoghurt naturel
1 stk. Citron, saften heraf
1/2 dl. Olie
3 stk. Fintrevet hvidløg
2 tsk. Friskrevet ingefær
2 spsk. Tomatpuré
2 tsk. Knust spidskommen
1 tsk. Stødt koriander
2 tsk. Sød paprika
2 tsk. Stødt gurkemeje
1 tsk. Stødt kardemomme
1 tsk. Stødt Kanel
1/2 tsk. Stødt muskat nød
2 tsk. Salt
15 kværn sort peber
Kyllingen rengøres og soigneres.
Krydderierne måles af og blandes sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie og tomatpure.
Marinaden gnides grundigt ind i kyllingen også gerne lidt ind i kyllingen, så den får smag indefra også.
Kyllingen trække med marinaden i mindst 2 timer eller gerne fra aftenen den skal tilberedes.
Den marinerede kylling lægges i i et ovnfast fad med al marinaden i og steges i ca. 40 minutter ved 175 grader ved varmluft.
Hvis man har stegeso eller Römertopf, der er stor nok til en hel kylling, kan man med fordel stege kyllingen i den i ca. 3 timer ved 130 grader, for et mere autentisk resultat.
Kyllingen trancheres i 8 dele, bryst og lår skæres af og deles hver i 2 dele.